I 64 år har jag bott i byn Katuan, i distriktet Paksong, och jag tillhör ett lantbrukssamhälle där odling av kaffe står för 90 % av verksamheten, och jag arbetar själv med kaffe.
Publicerat den 28 mars 18
I 64 år har jag bott i byn Katuan, i distriktet Paksong, och jag tillhör ett lantbrukssamhälle där odling av kaffe står för 90 % av verksamheten, och jag arbetar själv med kaffe.
Kaffet som vi planterar i denna region är eftertraktat i hela världen. Det är en bra produkt, med utsökt smak, och det är därför som vi alla har förbundit oss att arbeta med Olam och Lavazza för att förbättra odlingen och hanteringen av kaffet.
För närvarande dras vi med problem på grund av klimatförändringen, som dödar plantor och äventyrar deras kvalitet. Målet är att minska koldioxidutsläppen eftersom ren luft innebär bra produktivitet.
Varje dag jobbar jag på att hålla jorden levande och hälsosam, och på att utveckla och förbättra den.
Här vill alla ha naturen runt omkring sig och vi vill inte att den ska förstöras, så vi arbetar på ett hållbart sätt för att berika den.
Somboun Saj Boukea är en av de utvalda personerna i 2017 års Lavazza-kalender – We Are What We Live