TILLBAKA
8 minuter
40 hands

Somboun Saj Boukea, ett liv vigt till Laos röda jord

Publicerat den 28 mars 18

Jag heter Somboun Saj Boukea och jag är en bonde från Paksong. Vi har producerat kaffe sedan 1920-talet.

 

I 64 år har jag bott i byn Katuan, i distriktet Paksong, och jag tillhör ett lantbrukssamhälle där odling av kaffe står för 90 % av verksamheten, och jag arbetar själv med kaffe.

Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-img-sx.
Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-img-dx.

Kaffet som vi planterar i denna region är eftertraktat i hela världen. Det är en bra produkt, med utsökt smak, och det är därför som vi alla har förbundit oss att arbeta med Olam och Lavazza för att förbättra odlingen och hanteringen av kaffet.

 

För närvarande dras vi med problem på grund av klimatförändringen, som dödar plantor och äventyrar deras kvalitet. Målet är att minska koldioxidutsläppen eftersom ren luft innebär bra produktivitet.

Varje dag jobbar jag på att hålla jorden levande och hälsosam, och på att utveckla och förbättra den.
Här vill alla ha naturen runt omkring sig och vi vill inte att den ska förstöras, så vi arbetar på ett hållbart sätt för att berika den.

 

Somboun Saj Boukea är en av de utvalda personerna i 2017 års Lavazza-kalender – We Are What We Live

Vi har hittat några andra artiklar som du kanske kan vara intresserad av ...

MAGAZINE
Lägga grunden för en hållbar framtid

Coffee Study Program

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Earth Defenders: Bakom kameran hos jordens väktare

Coffee Culture

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
F som i förädling

TheCoffeeBook

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Kaffe: ett värde att kultivera

40 Hands

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Kaffepress eller pressobryggare

Coffee Hacks

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Kallbryggt kaffe

Coffee Hacks

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Chemex

Coffee Hacks

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Meditationskaffe

Coffee Hacks

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Ismocka

Coffee Hacks

UPPTÄCK MER
MAGAZINE
Iskaffe i cocktailblandare

Coffee Hacks

UPPTÄCK MER