Kafa

Det första av sitt slag.

 • SPECIALITIES
Från hjärtat av de etiopiska skogarna
Kafa är en av världens finaste kaffesorter eftersom den härstammar från den första kaffeplantan, varifrån alla andra har sitt ursprung. Det kommer från de etiopiska skogarna, där kaffe växer vilt nästan helt utan ingripande från regionens invånare. De för endast vidare, från generation till generation, hemligheten om hur vi ska bevara dessa värdefulla plantor och skörda deras ädla frukter. Skörden utförs för hand efter ett noggrant urval och därefter utförs en naturlig torkningsprocess i solen.
Tre adjektiv för att beskriva Kafa
Sällsynt
Kafa är ett exklusivt kaffe från en begränsad produktion, en fantastisk möjlighet för de personer som letar efter något ovanligt eller speciellt.
Exceptionellt
Kafa är intensivt, fylligt och har en lång eftersmak, ett kaffe för de riktiga konnässörerna.
Balanserad
Den långsamma rostningen av Kafa bevarar kaffets sensoriska egenskaper och är hemligheten bakom dess perfekta balans mellan arom, smak och fyllighet.
Arabica, handplockade efter noggrant urval
  bollo_tostatura_lenta
 • 100 % Arabica

  SAMMANSÄTTNING

 • Etiopien

  URSPRUNG

 • Settimo Torinese, Italien

  ROSTERI

kafa-banner-m
PROFIL OCH ROSTNING
Långsam rostning för en perfekt balans
Aromatiska toner
Dadlar
Körsbär
Honung
Rostning Delikat
Etiopien

Kafa-kaffet växer i regionen med samma namn, i hjärtat av den etiopiska regnskogen där Arabicakaffet har sitt ursprung. Ungefär 5 000 olika kaffesorter har vuxit i vilt tillstånd i den här regionen under flera århundraden.